Historie

Kessler Park* kent een lange geschiedenis in technologische ontwikkeling. Al in 1961 opende Shell hier haar onderzoekscentrum met laboratoria en kantoor op ruim 72.000 m2 grond. Hun voormalige locatie in Rijswijk aan de Broekmolenweg kon niet worden uitgebreid.

Het was een van de eerste bedrijven die zich vestigden op het net ingerichte bedrijventerrein de Plaspoelpolder in 1955. Shell werd een katalysator voor de ontwikkeling van het terrein: na Shell vestigden zich grote bedrijven op het terrein zoals Kodak, Agfa en het Europees Octrooibureau.

In de jaren '80 en '00 is het complex uitgebreid en gemoderniseerd. Door centralisatie en krimp van de organisatie kondigde Shell in 2017 aan de locatie in Rijswijk te gaan verlaten. Kadans Science Partner heeft het complex van Shell gekocht. Kessler Park wordt At the Park: een levendige campus waar je kan wonen, werken, ondernemen en innoveren. Met de komst van TNO en het Rijswijk Centre for Sustainable Geo-Energy is een belangrijke eerste stap in de herontwikkeling gezet.

*Kessler Park is vernoemd naar August Kessler, de grondlegger van de Koninklijke Petroleum Maatschappij